Účast na veletrhu CPTO

22.06.2015 13:43

Naše škola se jako jeden z partnerů projektu „Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem“ účastnila veletrhu středních škol a učilišť, který proběhl 17.6. 2015 v Průmyslovém paláci na Výstavišti Holešovice v Praze. Na stánku školy byla návštěvníkům veletrhu především z řad žáků základních škol, zástupců vysokých škol přírodovědného a technického zaměření, firem a široké veřejnosti prezentovánana naše škola, dosažené výsledky v uskutečněných aktivitách projektu. Naší expozici navštívil také hejtman Středočeského kraje Ing. Miloš Petera a náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu PaedDr. Milan Němec MBA.

Pro návštěvníky byly připraveny ukázky výsledků práce žáků spolupracujících základních škol a střední průmyslové školy a předvedeny některé programovatelné robotické modely přímo v „akci“. Především pohyblivé modely škorpiona a pavouka vzbudily u žáků oprávněný zájem. Ti nejmenší si sami vyzkoušeli ovládání kolového robotu pomocí mobilního telefonu a tabletu.

Věříme, že ukázky činnosti technických kroužků a předvedené modely ukázaly zajímavosti techniky, zvýšily motivaci žáků a jejich povědomí o atraktivitě technických oborů.

Fotogalerie: Veletrh CPTO

<< 1 | 2 | 3