Žáci ze ZŠ Nové Strašecí navštívili SPŠ Kladno

28.01.2015 18:50

V posledním lednovém týdnu byli našimi hosty žáci ze základní školy J. A. Komenského z Nového Strašecí. Byli mezi nimi především žáci z 9.tříd, kteří se rozhodují o svém budoucím vzdělávání nebo absolvování některého z učebního oborů. Žáci si prohlédli v doprovodu našich pedagogů především nejzajímavější technické učebny, laboratoře a dílny. Viděli ukázky soustružení a frézování. Nadšeni byli ukázkou jak ručního kování, tak kováním na bucharu.

Součástí prohlídky bylo rovněž představení nejzajímavějších programovatelných modelů, postavených žáky základních škol a SPŠ v technických kroužcích, jež naše škola organizuje v rámci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem. Jeden z těchto technických kroužků probíhá právě na ZŠ v Novém Strašecí.

Největšímu zájmu se těšil robot Bioloid, který si svými tanečními pohyby získal největší pozornost a obdiv přihlížejících žáků.
Věříme, že prohlídka našim hostům ukázala zajímavosti ze studia technických oborů a mnohým napomohla při rozhodování o volbě studia nebo povolání.

Fotogalerie: Žáci ze ZŠ navštívili SPŠ Kladno